Szok! Ryby i cała PRZERAŻAJĄCA prawda o nich. Zobacz co jesz!

Udostępnij:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ludzie masowo spożywają ryby będąc przekonanym o tym, że robią to dla swojego zdrowia. Tymczasem prawda jest brutalna. Ryby, które trafiają do naszych sklepów, a następnie na nasze talerze niejednokrotnie stanowią poważne zagrożenie dla naszego zdrowia i życia.

Tylko niewielka część dostępna w sklepach rybnych i marketach pochodzi z połowów, natomiast zdecydowana większość pochodzi z hodowli.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Poniższy film przedstawia brutalną i przerażającą prawdę o tym jak hoduje się ryby. Tony pestycydów, antybiotyków, przeładowane stawy, mutacje… To tylko wierzchołek góry lodowej. Śledztwo pokazane w filmie obejmuje najważniejsze miejsca, z których pochodzą niebezpieczne produkty.

Właściciele hodowli niechętnie udzielają jakichkolwiek wywiadów, nie chcą dzielić się swoimi sposobami na utrzymanie biznesu. Dodatkowo większość z takich firm nie jest odpowiednio kontrolowana przez służby sanitarne.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dla przykładu:

Łososie norweskie są hodowane na fermach, ryby tuczy się w klatkach zanurzonych w wodach fiordów. Karmione są paszą, aby się opłacało – najtańszą zwierającą m.in. odpady zwierzęce – wieprzowinę, kurczaki, ryby do tego wzbogaconą antybiotykami, barwnikami typu np. Salmo Fan aby uzyskać pomarańczowy kolor mięsa i innego rodzaju chemią. Ponieważ miejsca hodowlane nigdy nie są czyszczone, na dnie zalega olbrzymia ilość odchodów i martwych, zmutowanych ryb, do tego jest olbrzymie zagęszczenie, więc taka farma to wylęgarnia chorób i pasożytów.

Szacuje się że ponad 600.000 ryb hoduje się w „zupie” pełnej śluzu, ekskrementów, chemii i patogenów, które trafiają do oceanów i supermarketów. Ryby rodzą się zmutowane, zniekształcone, z widocznymi nowotworami, otwartymi pyszczkami – ale to nie problem dla producentów – obcina się łebki lub wycina miejsca chorobowo zmienione i ryba trafia do sprzedaży.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
window._taboola=window._taboola||[],_taboola.push({article:"auto"}),function(o,a,t,e){document.getElementById(e)||(o.async=1,o.src="//cdn.taboola.com/libtrc/magdad-wlocie/loader.js",o.id=e,a.parentNode.insertBefore(o,a))}(document.createElement("script"),document.getElementsByTagName("script")[0],0,"tb_loader_script"),window.performance&&"function"==typeof window.performance.mark&&window.performance.mark("tbl_ic"),window._taboola=window._taboola||[],_taboola.push({mode:"alternating-thumbnails-a",container:"taboola-below-article-thumbnails",placement:"Below Article Thumbnails",target_type:"mix"}),window._taboola=window._taboola||[],_taboola.push({flush:!0}),console.log("wykonało się");

About Redakcja wLocie.pl

Cały zespół redakcyjny wLocie.pl pracuje na to aby dostarczyć państwu najnowsze i jednocześnie najciekawsze wiadomości z Polski i ze świata
View all posts by Redakcja wLocie.pl →