Tak powstają frytki w McDonalds. Nie ulega wątpliwości, że praktycznie każdy z nas choć raz w życiu zagościł w popularnej sieci McDonalds. Profil tej firmy jest bardzo prosty. Restauracje McDonalds specjalizują się przede wszystkim w sprzedaży dań robionych na szybko, a więc popularnych fast food-ów. Nie od dziś bowiem wiadomo, że jedzenia z tego typu miejsc nie jest do końca zdrowe.
Jedną z czołowych „potraw” serwowanych w McDonaldzie są przede wszystkim frytki. W gruncie rzeczy są one dołączane do każdego zestawu w popularnej sieciówce. Dziś postaramy się przybliżyć ich proces przygotowania. Na początku cały proces przebiega przez maszyny, które zajmują się odpowiednią obróbką surowych kartofli. Obieranie przebiega tylko i wyłącznie w procesie mechanicznym. Nie występuje na tym etapie żaden czynnik ludzki. Można zatem rzec, że jest to stricte komputerowy proces. Dopiero w dalszej części pojawiają się pracownicy popularnej sieci.
CZYTAJ RÓWNIEŻ: Francuz pokazał nagranie z Polski. Dziś to hit internetu! (wideo)
Tak powstają frytki w McDonalds
W kolejnych etapach frytki już cały czas obrabiane przez maszynę. Krojone, następne polewane wodą z cukrem, a potem pirofosforanem sodu, który sprawia, że nie sinieją. Następnie są gotowane, mrożone i pakowane. Po tym etapie są wysyłane do poszczególnych lokali McDonalds.
Źródło: Lelum
POLECAMY:
Ile kosztuje kolacja z Magdą Gessler? Aukcja zakończona – za to możesz mieć dobre auto
Piękne słowa Andrzeja Dudy. Historyczne przemówienie
Manowska ogłasza sukces. Dostanie kolejne show w TVP
Lubnauer ośmieszona u Mazurka. Poszło o aborcję
Kurdej Szatan ogłosiła cudowną nowinę. Będzie mamą!