Magda Gessler to przede wszystkim gwiazda stacji TVN i show Kuchenne Rewolucje oraz MasterChef. Nie ulega jednak wątpliwości, że restauratorka największą popularność uzyskała w 2010 roku, kiedy to komercyjna stacją TVN zaproponowała jej poprowadzenie legendarnych Kuchennych Rewolucji. Dziś program jest niemal kultowy dla milionów Polaków. Nie ulega wątpliwości, że sporą zasługą w tym aspekcie jest charakterystyczne prowadzenie show przez Panią Magdę. Restauratorka niedawno postanowiła wypowiedzieć się na temat fenomenu swojego programu. Wyznała między innymi kto najczęściej zgłasza się do Rewolucji i jakie to są najczęściej problemy.
Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje
Magda Gessler od lat prowadzi takie programy gastronomiczne jak Kuchenne Rewolucje oraz MasterChef na antenie stacji TVN. Nie ulega wątpliwości, że w tych sprawach restauratorka posiada jedno z największych doświadczeń w Polsce. Dziś do jej programy zgłasza się coraz więcej chętnych. Z czego w tej sytuacji wynika sukces programu?
CZYTAJ RÓWNIEŻ: Francuz pokazał nagranie z Polski. Dziś to hit internetu! (wideo)
Gwiazda TVN o programie
- Trudno mi wytłumaczyć, jak to się dzieje. Każdy z nas posiada jakiś dar, a moja osobowość, moja energia potrafi dotrzeć do najróżniejszych zakamarków ludzkiej duszy, do osób, które potrzebują pomocy, kiedy wzywają „Kuchenne rewolucje”. Nie da się ukryć, że kuchnia to jedna sprawa, ale największą katastrofą, największym złem i największym błędem tych restauracji jest to, że zakładają je osoby z wielkimi osobistymi problemami, albo też niewłaściwe założenie restauracji tworzy w nich te problemy. Zakładanie restauracji to jedna z bardziej skomplikowanych spraw, bo nie oznacza tylko, że tu daje się jeść. Restauracja to instytucja wręcz renesansowa. Zaspokaja głód, ale człowiek, który do niej wchodzi, liczy zazwyczaj na coś więcej niż to, że dostanie miskę zupy. W krajach południowych – i ta świadomość jest tam bardzo rozwinięta – restauracja jest częścią terapii społecznej. – mówiła Magda Gessler.
ZOBACZ TEŻ: Trzymajcie się krzeseł! Nowy kandydat na prezydenta mówi o wojnie z Japonią
Magda Gessler przybliżyła również profil osób, które najczęściej zgłaszają się do jej programu.
- Kiedy wchodzę, mam dwie godziny na to, żeby rozpoznać z kim mam do czynienia, jak na nowo stworzyć restaurację, jak ją nazwać. Najtrudniej jest im zrozumieć, że restauracja nie jest jadłodajnią i nie polega na wydawaniu jedzenia. Żeby dobrze funkcjonowała, to przede wszystkim restaurator musi być w dobrej kondycji psychicznej, żeby nie widać było jego kłopotów i żeby ich nie oddawał gościom. Bywa, że dla niektórych restauracja jest jakimś wyjściem ostatecznym z różnych kłopotów. Albo są po rozwodzie, albo w momencie, że już mają pieniądze i nie bardzo wiedzą, co z nimi zrobić, albo przeciwnie – nie mają żadnych pieniędzy, więc się zapożyczają u wszystkich, aby otworzyć restaurację. – mówiła Magda Gessler.
Zobacz również:
Potwierdzone: Macron przyjeżdża do Polski. Jaki jest cel wizyty?
Szok! Kuba Wojewódzki ogłosił to oficjalnie! Chodzi o dziecko!
Francja na skraju upadku! Służby straciły kontrolę. Przerażające dane
Gdańsk: Rozpędzony samochód wjechał w ludzi
Brawo! Jest ostra reakcja Andrzeja Dudy. To usłyszała cała Europa
/Masterchef