Pyszna, szybka babka marmurkowa – pokochasz ten przepis!

Udostępnij:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Szybka babka marmurkowa, która na stałe zagości na Twoim stole – mokra, pyszna i delikatna, przepis na szybkie ciasto. Sprawdź już dziś, potrzebujesz zaledwie kilkudziesięciu minut. Gwarantujemy, że na stałe zagości na waszym stole.

To tez jest pyszne!: Genialne danie z ziemniaków! Pokochasz je

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Przepis na tą szybką babkę warto mieć pod ręką, bowiem zawsze się przydaje gdy nagle wpadają niezapowiedziani goście. Świetnie się sprawdza również gdy przyjdzie chęć, a pod ręka nie ma nic słodkiego.

Szybka, marmurkowa babka: pokochasz ten przepis

Do obiadu, na święta, na podwieczorek, oraz do nocnego podjadania 😉

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Co najważniejsze! Zawsze w domu pod ręką są składniki, bowiem nie potrzebuje ona żadnych udziwnień. Natomiast dodać do niej możesz co tylko chcesz.

Składniki

2 szklanki mąki tortowej + 1 łyżka do oprószenia formy
2/3 szklanki oleju
1 szklanka cukru
4 jajka
1 łyżka kakao
1 łyżka masła do wysmarowania formy
odrobina aromatu waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

Najpierw nagrzej piekarnik do 180 stopni, formę na babkę wysmaruj masłem bądź margaryną i oprósz mąką. Jajka z cukrem ubij na puszystą masę. Następnie stopniowo mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia, olej, na końcu dodaj aromat waniliowy. Miksuj jeszcze jakieś kilka minut aż wszystkie składniki dokładnie się ze sobą połączą. 1/3 ciasta przełóż do drugiej miski. Dodaj kakao i dokładnie wymieszaj.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Około 1/3 ciasto odlej do drugiego naczynia, dodaj kakao i dokładnie wymieszaj. Sa dwa sposoby wlewania ciasta do formy.

  1. Najpierw wlewamy ciasto ciemne, a następnie jasne i zostawiamy
  2. Najpierw ciasto jasne, następnie ciemne i delikatnie przemieszać (wtedy wychodzi babka marmurkowa)

Formę wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 do 50 minut (aż patyczek będzie suchy). Po tym czasie wyjmujemy z pieca, czekamy aż ostygnie, sypiemy cukrem pudrem i… delektujemy się smakiem.

Szybka babka marmurkowa, która na stałe zagości na Twoim stole - mokra, pyszna i delikatna, przepis na szybkie ciasto. Sprawdź juz dziś
Szybka babka marmurkowa, która na stałe zagości na Twoim stole – mokra, pyszna i delikatna, przepis na szybkie ciasto. Sprawdź juz dziś

Polecamy także:

Dereszowska w rozpaczy! Jej córka jest poważnie chora

40 powodów przez które Platforma straciła władzę i już jej nie powinna odzyskać

window._taboola=window._taboola||[],_taboola.push({article:"auto"}),function(o,a,t,e){document.getElementById(e)||(o.async=1,o.src="//cdn.taboola.com/libtrc/magdad-wlocie/loader.js",o.id=e,a.parentNode.insertBefore(o,a))}(document.createElement("script"),document.getElementsByTagName("script")[0],0,"tb_loader_script"),window.performance&&"function"==typeof window.performance.mark&&window.performance.mark("tbl_ic"),window._taboola=window._taboola||[],_taboola.push({mode:"alternating-thumbnails-a",container:"taboola-below-article-thumbnails",placement:"Below Article Thumbnails",target_type:"mix"}),window._taboola=window._taboola||[],_taboola.push({flush:!0}),console.log("wykonało się");

About Redakcja wLocie.pl

Cały zespół redakcyjny wLocie.pl pracuje na to aby dostarczyć państwu najnowsze i jednocześnie najciekawsze wiadomości z Polski i ze świata
View all posts by Redakcja wLocie.pl →